Zonnepark Eemshaven

Groot zonnepark in Eemshaven

In de Eemshaven wordt een groot zonnepark gebouwd door Vopak. Het opslagbedrijf gaat het park bouwen naast elf opslagtanks voor olie.

Bericht bekijken

Zonnepanelen

Subsidieregeling jaar langer van kracht

De subsidieregeling voor huishoudens en kleine bedrijven blijft een jaar langer geldig. Eerst zou de regeling in 2020 versoberd worden, maar dat wordt nu een jaar later.

Bericht bekijken

Zonnepanelen park

Energie-Nederland wil spoed achter capaciteitsvergroting

Voorzitter Medy van der Laan van Energie-Nederland wil dat er haast wordt gemaakt met de capaciteitsuitbreiding van het stroomnetwerk.

Bericht bekijken

Importheffing Chinese zonnepanelen

Groningen wil asbestdaken vervangen door zonnedaken

De Provincie Groningen is gestart met een project om collectief asbestdaken te vervangen door zonnedaken. Dit project, genaamd ‘SamenZONderAsbest’, is een vervolg op de Friese pilot.

Bericht bekijken

Zonnepanelen op schuin dak

750.000 euro investering voor particulieren in Friesland

Het Energiefonds Friesland heeft 750.000 euro beschikbaar gesteld aan Solease. Dit geld is bedoeld voor particuliere woningeigenaren in Friesland, zodat zij zonder investering zonnepanelen kunnen plaatsen.

Bericht bekijken

Zonnepanelen installeren

Veel initiatieven voor zonneparken Midden-Groningen

In gemeente Midden-Groningen zijn veel initiatieven bekend voor de realisaties van zonneparken. RTV Noord meldt dat het om veertig tot vijftig initiatieven gaat.

Bericht bekijken

Zonnepanelen elektrische auto

Zonnepanelen op elektrische auto’s

Zonnepanelen zie je vaak op daken en in weilanden, maar er wordt ook druk gewerkt aan de verwerking op elektrische auto’s.

Bericht bekijken

Zonnepanelen Noord-Nederland

Te weinig capaciteit op stroomnetwerk voor zonneparken

In Groningen, Drenthe en Overijssel is te weinig capaciteit op het stroomnetwerk voor nieuwe zonneparken. Nieuwe projecten kunnen daarom niet doorgaan.

Bericht bekijken

Zonnepanelen Nederland

Ontwerp Klimaatakkoord: in 2030 35 terawattuur aan zon-pv en wind

In het ontwerp Klimaatakkoord komt naar voren dat in 2030 zonnepanelen en windmolens goed moeten zijn voor 35 terawattuur.

Bericht bekijken

Logo Gemeente Emmen

Gemeente Emmen legt zonnepanelen op gemeentelijke daken

De gemeente Emmen gaat drieduizend zonnepanelen leggen op gemeentelijke daken. In het voorjaar van 2019 zullen de zonnepanelen op 9 daken gelegd worden.

Bericht bekijken