De Loskade Groningen

Test met solar-dakpannen in Groningen

Aan De Loskade in Groningen wordt de komende jaren geëxperimenteerd met solar-dakpannen. Op het voormalige Suikerunieterrein is een zogeheten pop-up wijk geopend, waaronder solar-dakpannen worden getest.

Bericht bekijken

Zonnepark Vierverlaten

Toename insecten bij zonnepark in Hoogkerk

Het zonnepark bij Hoogkerk is populair onder insecten en roofvogels. Dat heeft de gemeente Groningen geconstateerd.

Bericht bekijken

Zonnepark Eemshaven

Definitieve omgevingsvergunning zonnepark Eemshaven

De definitieve omgevingsvergunning voor het zonnepark in de Eemshaven is afgegeven. Zonnepark Vopak Terminal Eemshaven wordt 19 hectare groot.

Bericht bekijken

Zonnepanelen elektrische auto

ECN wil veel winst behalen met aanleg PV-systemen in 4 domeinen

ECN part of TNO heeft vier domeinen benoemd, waar het de komende tijd veel winst wil behalen met de aanleg van PV-systemen. Dit zijn gebouwen, fysieke infrastructuur, op water en op het land.

Bericht bekijken

Zonnepark

Enexis wil reservecapaciteit gebruiken voor verruiming capaciteit

Enexis wil de reservecapaciteit van het netwerk gebruiken (ook wel ‘vluchtstroken’ genoemd), om de capaciteit te vergroten. Doordat er de afgelopen jaren veel zonnepanelen en zonneparken bij zijn gekomen, is het energienetwerk overvol aan het raken.

Bericht bekijken

Zonnepanelen Peter Kuil EC Noorddijk

Proef: zonnepanelen op het dak van de buren

De energiecoöperatie Zon op Alle Daken start een proef, waarbij je zonnepanelen op een ander dak kan laten plaatsen. Dit kan handig zijn voor huishoudens, waarbij men geen geschikt dak heeft voor zonnepanelen.

Bericht bekijken

Zonnepark Hijken

Toestemming voor Zonnepark Hijken (Midden-Drenthe)

De rechtbank Noord-Nederland heeft toestemming gegeven voor de komst van Zonnepark Hijken (Midden-Drenthe). Er was een bezwaar ingediend door een bewoner, maar dit is van tafel geveegd.

Bericht bekijken

ProRail marktconsultatie

ProRail start marktconsultatie om leveranciers zonnepanelen te vinden

ProRail start een marktconsultatie om leveranciers van zonnepanelen te vinden. ProRail wil graag zonnepanelen op de stationsdaken, maar bij recente aanbestedingen was er te weinig animo vanuit leveranciers.

Bericht bekijken

Zonnewegdek SolaRoad

Pilot zonnewegdek SolaRoad beëindigd

De pilot met het zonnewegdek ‘SolaRoad’ is beëindigd. De provincie Zuid-Holland heeft dit besloten nadat de beschadigingen aan het wegdek niet gerepareerd kunnen worden.

Bericht bekijken

Zonnepark Eemshaven

Zonnepark Helios (Eemshaven) krijgt medewerking van gemeente

Zonnepark Helios (Eemshaven) krijgt medewerking van het college van de gemeente Het Hogeland. Groningen Seaports zal samen met tankopslagbedrijf Vopak het park ontwikkelen.

Bericht bekijken