Zonnepark Hijken

Toestemming voor Zonnepark Hijken (Midden-Drenthe)

De rechtbank Noord-Nederland heeft toestemming gegeven voor de komst van Zonnepark Hijken (Midden-Drenthe). Er was een bezwaar ingediend door een bewoner, maar dit is van tafel geveegd.

Bericht bekijken

ProRail marktconsultatie

ProRail start marktconsultatie om leveranciers zonnepanelen te vinden

ProRail start een marktconsultatie om leveranciers van zonnepanelen te vinden. ProRail wil graag zonnepanelen op de stationsdaken, maar bij recente aanbestedingen was er te weinig animo vanuit leveranciers.

Bericht bekijken

Zonnewegdek SolaRoad

Pilot zonnewegdek SolaRoad beëindigd

De pilot met het zonnewegdek ‘SolaRoad’ is beëindigd. De provincie Zuid-Holland heeft dit besloten nadat de beschadigingen aan het wegdek niet gerepareerd kunnen worden.

Bericht bekijken

Zonnepark Eemshaven

Zonnepark Helios (Eemshaven) krijgt medewerking van gemeente

Zonnepark Helios (Eemshaven) krijgt medewerking van het college van de gemeente Het Hogeland. Groningen Seaports zal samen met tankopslagbedrijf Vopak het park ontwikkelen.

Bericht bekijken

Zonnepanelen veld

Gemeenteraad akkoord met zonnepark Duurkenakker

Het zonnepark bij Duurkenakker (nabij Muntendam) mag er komen. De gemeenteraad van Midden-Groningen heeft ingestemd met de komst.

Bericht bekijken

Zonnepark Finsterwolde

Komst zonnepark Finsterwolde ver weg

De komst van een zonnepark bij Finsterwolde lijkt ver weg. Een meerderheid van de gemeenteraad en het college van Oldambt zijn tegen de komst van het park.

Bericht bekijken

Zonnepanelen op water

D66 wil drijvende zonne-eilanden in IJsselmeer

D66 wil een groot aantal zonne-eilanden realiseren op het IJsselmeer. Dit zijn drijvende eilanden waarop zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Bericht bekijken

Andijk

Zonne-eilanden bij Andijk

Een zonne-eiland is een nieuw begrip in de wereld van duurzaamheid en energietransitie. Het is eigenlijk een zonnepark op water. Bij Andijk (Noord-Holland) worden dertien van dit soort zonne-eilanden gecreëerd.

Bericht bekijken

Zonnepanelen veld

Vermogen zonnepanelen in 2018 met meer dan de helft toegenomen

Ingegeven door een fors subsidiebudget wordt Nederland vol gelegd met zonnepanelen. Afgelopen jaar is het opgesteld vermogen van zonnepanelen met meer dan de helft toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bericht bekijken

Zonnepanelen op schuin dak

Salderingsregeling met 3 jaar verlengd

De salderingsregeling is door het kabinet met drie jaar verlengd. De regeling houdt in dat je zelf opgewekt stroom kan aftrekken van het eigen energieverbruik.

Bericht bekijken