Coolblue Zonnepanelen: een slimme investering

Coolblue zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening besparen. Er zijn veel partijen die deze panelen verkopen en installeren. Sinds begin mei 2019 heeft het karakteristieke blauwe bedrijf Coolblue zich bij deze partijen aangesloten. Dus nu verkoopt en installeert Coolblue regelmatig zonnepanelen. Naast gadgets, laptops en witgoed verkoopt dit groeiende bedrijf nu ook Coolblue zonnepanelen. Deze zonnepanelen bestellen bij Coolblue heeft een aantal voordelen. Op deze pagina lees je meer informatie over hun zonnepanelen, service en over het installatieproces.

coolblue zonnepanelen
Bron: Coolblue zonnepanelen.

Coolblue zonnepanelen kopen

Coolblue verkoopt, levert en installeert zonnepanelen. zoals altijd doen ze ook dit met een glimlach. Deze nieuwe ontwikkeling heeft het bedrijf in mei 2019 bekendgemaakt. De aankondiging van Coolblue zonnepanelen kun je in het onderstaande filmpje bekijken:

De Coolblue zonnepanelen hebben een vermogen tussen de 300 en 400 wattpiek. Wanneer je bij Coolblue zonnepanelen bestelt, krijg je persoonlijk advies, ontwerpt Coolblue samen met jou het zonnedak en wordt het binnen een dag geïnstalleerd. Bovendien kun je na de installatie altijd bij Coolblue terecht.

Daarnaast zijn de Coolblue zonnepanelen de nieuwste die beschikbaar zijn en deze de van goede kwaliteit. Deze zonnepanelen heeft het bedrijf zelfs op hun eigen dak van het mega magazijn in Tilburg liggen.

Zonnedak in Tilburg

Coolblue bewijst dat de Coolblue zonnepanelen van goede kwaliteit zijn. Dit doen ze door met hun panelen een zonnedak op het magazijn in Tilburg te bouwen.
Het dak heeft een oppervlakte van ruim 88.000 vierkante meter. Dat zijn ongeveer 20 voetbalvelden. Naar eigen zeggen heeft het e-commerce bedrijf hierdoor het grootste zonnedak van heel Nederland.

Op deze manier wordt de stroom van hun magazijn zelf opgewekt. Ook is het magazijn in Tilburg door het zonnedak energiepositief. Dit betekent dat de panelen meer groene stroom produceren dan het magazijn nodig heeft. Daarom wekt het zonnedak dus genoeg groene stroom op om alle fysieke winkels en de elektrische fietsen van CoolblueFietst van goede, groene energie te voorzien.

De Coolblue zonnepanelen worden dus door het bedrijf zelf gebruikt. Hierdoor maakt Coolblue zichzelf nog weer iets duurzamer.

Hoeveel kosten Coolblue zonnepanelen?

De kosten van Coolblue zonnepanelen staan niet vermeld op de website. De gemiddelde prijs van zonnepanelen van dezelfde kwaliteit als de Coolblue zonnepanelen liggen tussen de €600 en €700. Aangezien dit sterk kan verschillen per situatie is het een logische keuze om dit niet op de website te vermelden. Op deze manier probeert Coolblue teleurstelling te voorkomen. De werkelijke prijs van een zonnedak door Coolblue wordt onder andere beïnvloed door meerdere factoren:

 • Grootte van het dak;
 • Het soort zonnepaneel;
 • Hoeveelheid zonnepanelen;
 • Moeilijkheid van de installatie.

Vandaar dat Coolblue eerst met je in gesprek wil over de eerder genoemde factoren voordat ze beloftes maken. Daarom krijg je de prijs van deze zonnepanelen pas na je adviesgesprek.

Zonnepanelen

Voordelen van het kopen van Coolblue zonnepanelen:

Coolblue staat bekend om hun goede service. “Alles voor een glimlach” luidt de bekende slagzin van dit bedrijf. Deze service kun je ook verwachten wanneer je zonnepanelen bij hun besteld. Naast de befaamde Coolblue-service, zijn er nog meer voordelen wanneer je zonnepanelen bij Coolblue koopt en deze door hun laat installeren:

 • Advies vooraf;
 • Prijs inclusief installatie;
 • Installatie binnen één dag;
 • Direct inzicht in je opbrengst;
 • Eén betrokken partij voor de aankoop, levering en installatie van de zonnepanelen;
 • Ondersteuning na installatie;
 • Gratis dak-check.

Gratis dak-check van Coolblue

Op zonnepanelen.coolblue.nl kun je een gratis dak-check aanvragen. Deze dak-check is gratis en vrijblijvend. Op basis van deze dak-check zul je persoonlijk advies krijgen van een Coolblue-adviseur. Ook kun je er makkelijk achter komen of jouw dak wel geschikt is voor zonnepanelen.

Deze gratis dak-check kun je in 4 eenvoudige stappen aanvragen:

 1. Eerst geef je de kenmerken van jouw dak op.
 2. Daarna geef je je gemiddelde verbruik op. Mocht je dit niet zeker weten, gebruik dan de rekenhulp van Coolblue op de website. Ook geef je aan hoeveel panelen je wilt en hoe snel je deze geïnstalleerd wil hebben.
 3. Dan vul je je contactgegevens in.
 4. Nadat je dit hebt gedaan ontvang je spoedig advies van Coolblue’s experts.

Of je dak geschikt is voor zonnepanelen hangt van verschillende factoren af. Doordat de panelen van Coolblue een vermogen tussen de 300 en 400 wattpiek hebben, betekent dat je met een klein dak toch een goed rendement kan verwachten. Ook is een dak naar het zuiden geschikter voor een hoger rendement. Na het aanvragen van de dak-check zal Coolblue dit soort factoren met je doornemen. Hierna zal het bedrijf je persoonlijk advies geven.

Zonnepanelen installatie door Coolblue

Binnen twee dagen na het aanvragen van de dak-check neemt een Coolblue specialist telefonisch contact op. Met de bedoeling om meer informatie over jouw wensen te krijgen. Daarna maakt de specialist een persoonlijk ontwerp samen met jou. Wanneer dit ontwerp naar wens is, krijg je een offerte voor de aanschaf en installatie. Akkoord? Dan wordt de installatie ingepland. Deze is binnen één dag klaar. Uiteraard gaan de installateurs pas weg wanneer alles werkt.

Hoe gaat de installatie van Coolblue zonnepanelen?

Wanneer je voor zonnepanelen van Coolblue kiest, wordt het zonnedak op afspraak geïnstalleerd. Hoe dit gaat hebben we in het stappenplan hieronder duidelijk gemaakt.

 1. Op de afgesproken datum en tijd komen 3 Coolblue installateurs langs.
 2. De panelen worden geplaatst. Hierbij worden dakhaken en rails als montagematerialen gebruikt.
 3. Hierna wordt de omvormer geplaatst en aangesloten op de panelen.
 4. Tenslotte sluiten de installateurs de omvormer aan op je meterkast. Nu kun je gebruikmaken van je nieuwe zonnepanelen!

Na de installatie van Coolblue zonnepanelen

Wanneer de panelen geïnstalleerd zijn, leggen de installateurs uit hoe je direct inzicht krijgt in je energieopbrengst. Ook gaan de installateurs niet weg voordat alles af en duidelijk is. Na de installatie kun je altijd terecht bij Coolblue. Bijvoorbeeld voor tips, vragen en onderhoud. Uiteraard zit er garantie op de zonnepanelen. Mocht er eentje stuk gaan, wordt het binnen een paar dagen door Coolblue opgelost. Daarnaast helpt Coolblue je bij het terugvragen van je BTW. Tenslotte zal je persoonlijk advies krijgen van het bedrijf hoe je het beste rendement uit de panelen haalt. Kortom: Coolblue doet dus weer alles voor een glimlach.

Benieuwd? Ga naar zonnepanelen.coolblue.nl voor meer informatie!

coolblue zonnepanelen kopen

Webwinkel Coolblue profiteert van coronapandemie

Coolblue is een van de bedrijven die heeft geprofiteerd van de Coronapandemie. In 2020 heeft het bedrijf zijn omzet zien stijgen van 1,5 miljard naar 2 miljard. De online winkel voor consumenten elektronica heeft sterk geprofiteerd van de coronapandemie. Doordat Nederlanders massaal moesten thuiswerken waren de meeste werkgevers vorig jaar veel op zoek waren naar oplossingen voor thuiswerkplekken. Bijvoorbeeld bureaustoelen en toetsenborden waren niet aan te slepen. Daarbij komt nog dat alle niet-essentiële winkels dicht waren, en dus moest iedereen online op zoek naar oplossingen.

Naast Coolblue zonnepanelen kun je ook bij Coolblue terecht voor laadpalen, ze verkopen en installeren dit. Voor zakelijke klanten heeft Coolblue de thuiswerkwinkels ingericht. De thuiswerkwinkels is een dienst die een heel assortiment aan kantoor atributen aanbiedt. Hiermee kunnen werkgevers voor hun personeel thuiswerkplekken inrichten. In Nederland en in België is dit al voor ongeveer 50.000 werknemers gedaan.

De omzet van Coolblue is met 34 procent gestegen. Dit is duidelijk geworden in de jaarcijfers die het bedruhf naar buiten heeft gebracht. De omzet van de webwinkel is in 2020 gestegen. De jaren ervoor was het bedrijf al wel aan het groeien, maar niet zo hard. De brutowinst (ebita) nam in 2020 toe van €48 miljoen tot €114 miljoen, en dat is €66 miljoen meer dan in 2019.

Naar Duitsland

Het Rotterdamse bedrijf Coolblue profiteerde niet alleen van de online verkopen tijdens deze corona pandemie. Ook stapten zij in nieuwe markten, zoals de verkoop en de installatie van laadpalen. Inmiddels heeft het bedrijf 2.200 daken voorzien van Coolblue zonnepanelen, de web verkoper heeft onlangs aangekondigd dat zij binnenkort ook stroom en gas gaan leveren.

In 2019 opende de webwinkel winkels in Leiden, Het Belgische Hasselt en ook een eigen flagshipstore in Brussel. Daarnaast werd het fiets netwerk snel uitgebreid, de zogeheten CoolblueFietst. Inmiddels wordt er al in meer dan twintig steden bestellingen per fiets bezorgd bij klanten. Dit komt in een papieren verzendzak.

Ook maakte Coolblue in 2019 de stap naar Duitsland waar er weer 1500 medewerkers bij kwamen.. In het Rijn-Ruhrgebied heeft de online retailer momenteel zijn eigen bezorg netwerk, installatiedienst en fietsnetwerk, Het bedrijf zal hier ook een fysieke winkel gaan openen.

Amsterdamse beurs

Binnenkort kan de Amsterdamse beurs ene nieuw technologie bedrijf verwelkomen. De Rotterdamse winkel Coolblue is snel en intensief aan het groeien en uitbreiden. Ze zijn bezig met het voorbereiden op de Amsterdamse beurs. Mits de omstandigheden goed blijven kan de beurs al binnen enkele maanden gerealiseerd worden.

Coolblue krijgt opnieuw een succesvol technologiebedrijf van de Nederlandse bodem. De afgelopen jaren trokken onder andere betaalbedrijf Ayden en maaltijdenbezorger Takeaway naar de beurs. En dit is met succes; De beurswaarde van beide bedrijven is sinds hun introductie verveelvoudigd.

Mp3 spelers

Coolblue is begonnen als verkoper van mp3-spelers tot de Coolbue zonnepanelen. Inmiddels is Coolblue uitgegroeid tot een uitgebreide webwinkel met in totaal 6.000 werknemers. Het bedrijf heeft tijdens de corona crisis in totaal bijna 50.000 medewerkers in Nederland en België van comfortabele thuis werkplekken voorzien.

CEO Pieter Zwart heeft in 1999 Coolblue opgericht met zijn vrienden Paul de Jong en Bart Kuijpers. De student wilde een mp3-speler kopen maar kon deze nergens vinden. Hierom besloten de drie vrienden om zelf een website te bouwen om de muziekspelers te verkopen. Dit werd meteen een succes. De jaren erna groeide het uit tot een imperium met meer dan 300 webwinkels. Toen de overkoepelende naam bekender werd dan de afzonderlijke winkels, voegden ze deze samen in 2018.

2016, Coolblue trok voor het eerst een externe aandeelhouder aan. Het Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL, tevens eigenaar van de FD Mediagroep, nam een belang van 20 procent. In de jaren erna steeg dat belang stap voor stap tot 49 procent. doordat HAL en Zwart medeoprichters De jong en Kuijpers uitkochten.

Volgens Pieter Zwart was de komst van HAL vooral nodig om te professionaliseren, en niet omdat de financiële nood hoog was. In tegenstelling tot veel andere snelgroeiende technologie bedrijven is Coolblue winstgevend.

Daniël Ropers, voormalig CEO Bol.com zegt: “Ik kan het wel waarderen dat Pieter en zijn medeoprichters het altijd op eigen kracht hebben gedaan, zonder investeerder die verliezen wil financieren. Coolblue heeft een dwangmatige obsessie met uitvoering. Ze weten heel goed waar ze heen willen, en dat voeren ze superstrak uit. Daar zie ik duidelijk de hand van Pieter in.” Daniël Ropers begrijpt dat het bedrijf naar de beurs wil. “De waarderingen op de beurs zijn hoog en er is heel veel geld beschikbaar. Investeerders hebben veel vraag naar dit soort bedrijven: actief in een sector die de toekomst heeft, een historie van groei, een goede marktpositie en genoeg ideeën waar in de toekomst groei zou kunnen zitten.”

“Het is knap hoe snel Coolblue een betrouwbaar merk ik geworden”, zegt retailkenner Frank Quix. “Dat komt door de manier waarop ze de klant omarmen en service leveren. Ik denk dat ze best veel klanten hebben die vaak terugkomen, Fat doe je niet voor de prijs: daarvoor is een concurrent als Amazon nu de betere optie.”

Uitbereidingsplannen

Pieter Zwart, CEO van Coolblue geeft in een videoboodschap aan dat het bedrijf “heel hard aan het nadenken is” over beursgang. Verschillende bronnen stellen vast dat de knoop echter al is doorgehakt en dat begeleidende banken zijn aangesteld. De voornaamste rollen zijn volgens deze bronnen weggelegd voor Goldman Sachs, Barclays, Rabobank, ING en ABN Ambro. Pieter Zwart verwacht dat de groei van de webwinkel in 2020 en 2021 zal gaan doorzetten. Hij wil meer winkels gaan openen, investeren in moderne magazijnen en verder groeien met laadpalen, Coolblue zonnepanelen en de levering van stroom.

Toch blijft Bol.com ook in 2020 bovenaan staan, wiens omzet in 2019 al zo ongeveer op 2,8 miljard euro uitkwam. Desondanks ontbreekt het bij Pieter Zwart niet aan nieuwe uitbereidingsplannen. Zo kondigde hij aan dat naast witgoed en elektronika zoals de Coolblue zonnepanelen, ze voortaan ook stroom en gas leveren. Hiervoor heeft Coolblue energie leverancier ServiceHouse overgenomen. in 2020 heeft de onderneming de eigen infrastructuur flink uitgebreid.