Coolblue Zonnepanelen: een slimme investering

Coolblue verkoopt en installeert zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening besparen. Er zijn veel partijen die deze panelen verkopen en installeren. Sinds mei 2019 heeft het karakteristieke blauwe bedrijf Coolblue zich bij deze partijen aangesloten. Dus nu verkoopt en installeert Coolblue zonnepanelen. Naast gadgets, laptops en witgoed verkoopt dit groeiende bedrijf nu ook zonnepanelen. Deze zonnepanelen bestellen bij Coolblue heeft een aantal voordelen. Op deze pagina lees je meer informatie over hun zonnepanelen, service en het installatieproces.

coolblue zonnepanelen
Bron: Coolblue.

Coolblue zonnepanelen kopen

Coolblue verkoopt, levert en installeert zonnepanelen. Ook dit doen ze met een glimlach. Deze nieuwe ontwikkeling heeft het bedrijf in mei 2019 bekendgemaakt. De aankondiging van Coolblue kun je in het onderstaande filmpje bekijken:

De Coolblue zonnepanelen hebben een vermogen tussen de 300 en 400 wattpiek. Wanneer je panelen bij Coolblue bestelt, krijg je persoonlijk advies, ontwerpt Coolblue samen met jou het zonnedak en wordt het binnen een dag geïnstalleerd. Bovendien kun je na de installatie altijd bij Coolblue terecht.

Daarnaast zijn de panelen van Coolblue de nieuwste die beschikbaar zijn en van goede kwaliteit. Deze zonnepanelen heeft het bedrijf zelfs op hun eigen dak van het mega magazijn in Tilburg liggen.

Zonnedak in Tilburg

Coolblue bewijst dat hun zonnepanelen van goede kwaliteit zijn. Dit doen ze door met hun panelen een zonnedak op het magazijn in Tilburg te bouwen.
Het dak heeft een oppervlakte van ruim 88.000 vierkante meter. Dat zijn ongeveer 20 voetbalvelden. Naar eigen zeggen heeft het e-commerce bedrijf hierdoor het grootste zonnedak van Nederland.

Op deze manier wordt de stroom van hun magazijn zelf opgewekt. Ook is het magazijn in Tilburg door het zonnedak energiepositief. Dit betekent dat de panelen meer groene stroom produceren dan het magazijn nodig heeft. Daarom wekt het zonnedak dus genoeg groene stroom op om alle fysieke winkels en de elektrische fietsen van CoolblueFietst van goede energie te voorzien.

De zonnepanelen van Coolblue worden dus door het bedrijf zelf gebruikt. Hierdoor maakt Coolblue zichzelf weer iets duurzamer.

Hoeveel kosten Coolblue zonnepanelen?

De kosten van Coolblue zonnepanelen staan niet vermeld op de website. De gemiddelde prijs van zonnepanelen van dezelfde kwaliteit als die van Coolblue liggen tussen de €600 en €700. Aangezien dit sterk kan verschillen per situatie is het een logische keuze om dit niet op de website te vermelden. Op deze manier probeert Coolblue teleurstelling te voorkomen. De werkelijke prijs van een zonnedak door Coolblue wordt onder andere beïnvloed door meerdere factoren:

 • Grootte van het dak;
 • Het soort zonnepaneel;
 • Hoeveelheid zonnepanelen;
 • Moeilijkheid van de installatie.

Vandaar dat Coolblue eerst met je in gesprek wil over de eerder genoemde factoren voordat ze beloftes maken. Daarom krijg je de prijs van deze zonnepanelen pas na je adviesgesprek.

Voordelen van zonnepanelen kopen bij Coolblue:

Coolblue staat bekend om hun goede service. “Alles voor een glimlach” luidt de slagzin van dit bedrijf. Deze service kun je ook verwachten wanneer je zonnepanelen bij hun besteld. Naast de befaamde Coolblue-service, zijn er nog meer voordelen wanneer je zonnepanelen bij Coolblue koopt en laat installeren:

 • Advies vooraf;
 • Prijs inclusief installatie;
 • Installatie binnen één dag;
 • Direct inzicht in je opbrengst;
 • Eén betrokken partij voor de aankoop, levering en installatie van de zonnepanelen;
 • Ondersteuning na installatie;
 • Gratis dak-check.

Gratis dak-check van Coolblue

Op zonnepanelen.coolblue.nl kun je een gratis dak-check aanvragen. Deze dak-check is gratis en vrijblijvend. Op basis van deze dak-check zul je persoonlijk advies krijgen van een Coolblue-adviseur. Ook kun je er makkelijk achter komen of jouw dak wel geschikt is voor zonnepanelen.

Deze gratis dak-check kun je in 4 eenvoudige stappen aanvragen:

 1. Eerst geef je de kenmerken van jouw dak op.
 2. Daarna geef je je gemiddelde verbruik op. Mocht je dit niet zeker weten, gebruik dan de rekenhulp van Coolblue. Ook geef je aan hoeveel panelen je wilt en hoe snel je deze geïnstalleerd wil hebben.
 3. Dan vul je je contactgegevens in.
 4. Nadat je dit hebt gedaan ontvang je spoedig advies van Coolblue’s experts.

Of je dak geschikt is voor zonnepanelen hangt van verschillende factoren af. Doordat de panelen van Coolblue een vermogen tussen de 300 en 400 wattpiek hebben, betekent dat je met een klein dak toch een goed rendement kan verwachten. Ook is een dak naar het zuiden geschikter voor een hoger rendement. Na het aanvragen van de dak-check zal Coolblue dit soort factoren met je doornemen. Hierna zal het bedrijf je persoonlijk advies geven.

Zonnepanelen installatie door Coolblue

Binnen twee dagen na het aanvragen van de dak-check neemt een Coolblue specialist telefonisch contact op. Met de bedoeling om meer informatie over jouw wensen te krijgen. Daarna maakt de specialist een persoonlijk ontwerp samen met jou. Wanneer dit ontwerp naar wens is, krijg je een offerte voor de aanschaf en installatie. Akkoord? Dan wordt de installatie ingepland. Deze is binnen één dag klaar. Uiteraard gaan de installateurs pas weg wanneer alles werkt.

Hoe gaat de installatie van Coolblue zonnepanelen?

Wanneer je voor zonnepanelen van Coolblue kiest, wordt het zonnedak op afspraak geïnstalleerd. Hoe dit gaat hebben we in het stappenplan hieronder duidelijk gemaakt.

 1. Op de afgesproken datum en tijd komen 3 Coolblue installateurs langs.
 2. De panelen worden geplaatst. Hierbij worden dakhaken en rails als montagematerialen gebruikt.
 3. Hierna wordt de omvormer geplaatst en aangesloten op de panelen.
 4. Tenslotte sluiten de installateurs de omvormer aan op je meterkast. Nu kun je gebruikmaken van je nieuwe zonnepanelen!

Na de installatie

Wanneer de panelen geïnstalleerd zijn, leggen de installateurs uit hoe je direct inzicht krijgt in je energieopbrengst. Ook gaan de installateurs niet weg voordat alles af en duidelijk is. Na de installatie kun je altijd terecht bij Coolblue. Bijvoorbeeld voor tips, vragen en onderhoud. Uiteraard zit er garantie op de zonnepanelen. Mocht er eentje stuk gaan, wordt het binnen een paar dagen door Coolblue opgelost. Daarnaast helpt Coolblue je bij het terugvragen van je BTW. Tenslotte zal je persoonlijk advies krijgen van het bedrijf hoe je het beste rendement uit de panelen haalt. Kortom: Coolblue doet dus weer alles voor een glimlach.

Benieuwd? Ga naar zonnepanelen.coolblue.nl voor meer informatie!

coolblue zonnepanelen kopen