Zonnepanelen nieuws

covid-19

Coronacrisis ook nadelig voor zonneparken in Nederland

De aanleg van zonneparken dreigt in de knel te komen door het coronavirus. Veel panelen worden gefabriceerd in China, maar de productie ligt vrijwel stil.

Bericht bekijken

Opening Zonnepark Airport Eelde

Minister Van Nieuwenhuizen opent uniek zonnepark op Airport Eelde

Op 10 februari 2020 heeft minister Cora van Nieuwenhuizen het zonnepark geopend op Airport Eelde. Het is een uniek zonnepark, want de 63.196 panelen zijn gebouwd tussen de taxi- en start-/landingsbaan.

Bericht bekijken

zonnepanelen installeren

Test met solar-dakpannen in Groningen

Aan De Loskade in Groningen wordt de komende jaren geëxperimenteerd met solar-dakpannen. Op het voormalige Suikerunieterrein is een zogeheten pop-up wijk geopend, waaronder solar-dakpannen worden getest.

Bericht bekijken

Zonnepark Vierverlaten

Toename insecten bij zonnepark in Hoogkerk

Het zonnepark bij Hoogkerk is populair onder insecten en roofvogels. Dat heeft de gemeente Groningen geconstateerd.

Bericht bekijken

Zonnepark Eemshaven

Definitieve omgevingsvergunning zonnepark Eemshaven

De definitieve omgevingsvergunning voor het zonnepark in de Eemshaven is afgegeven. Zonnepark Vopak Terminal Eemshaven wordt 19 hectare groot.

Bericht bekijken

Zonnepanelen elektrische auto

ECN wil veel winst behalen met aanleg PV-systemen in 4 domeinen

ECN part of TNO heeft vier domeinen benoemd, waar het de komende tijd veel winst wil behalen met de aanleg van PV-systemen. Dit zijn gebouwen, fysieke infrastructuur, op water en op het land.

Bericht bekijken

Zonnepark

Enexis wil reservecapaciteit gebruiken voor verruiming capaciteit

Enexis wil de reservecapaciteit van het netwerk gebruiken (ook wel ‘vluchtstroken’ genoemd), om de capaciteit te vergroten. Doordat er de afgelopen jaren veel zonnepanelen en zonneparken bij zijn gekomen, is het energienetwerk overvol aan het raken.

Bericht bekijken

Zonnepanelen Peter Kuil EC Noorddijk

Proef: zonnepanelen op het dak van de buren

De energiecoöperatie Zon op Alle Daken start een proef, waarbij je zonnepanelen op een ander dak kan laten plaatsen. Dit kan handig zijn voor huishoudens, waarbij men geen geschikt dak heeft voor zonnepanelen.

Bericht bekijken

Zonnepark Hijken

Toestemming voor Zonnepark Hijken (Midden-Drenthe)

De rechtbank Noord-Nederland heeft toestemming gegeven voor de komst van Zonnepark Hijken (Midden-Drenthe). Er was een bezwaar ingediend door een bewoner, maar dit is van tafel geveegd.

Bericht bekijken