Opleiding monteur zonnepanelen gestart

Opleiding monteur zonnepanelen gestart

Wil jij zonnepanelen installateur worden? Bij Leerbouwen in Groningen kun je een opleiding volgen tot monteur zonnepanelen. De opleiding is gericht op de installatie van de panelen op daken. Heb je de opleiding afgerond dan heb je meteen werk als monteur zonnepanelen en kun je meteen aan de slag.

Wat doe je als monteur zonnepanelen?

In een team van zonnepanelen installateurs monteer je zonnepanelen op platte en hellingdaken. De montage begint met een frame dat met grote precisie op het dak wordt bevestigd. Daarna worden daarop de zonnepanelen vastgeschroefd en de stroomkabels aangelegd.

Wat moet je kunnen als monteur zonnepanelen?

Belangrijk is natuurlijk dat je handig bent, over technisch inzicht beschikt en geen last van hoogtevrees hebt. Je werkt vaak op hoogte en op schuine daken. Van groot belang is daarom aandacht voor veiligheid van jezelf en van je collega monteurs.

Waar ga je werken als monteur zonnepanelen?

Je gaat meestal werken bij installatiebedrijven die zonnepanelen installeren op woonhuizen en bedrijfsgebouwen. Er zijn ook bedrijven die zonnepanelen velden aanleggen en veel zonnepanelen monteurs zoeken. De locaties zijn verspreidt over de regio Noord-Nederland, maar kan ook daarbuiten. Want veel installatiebedrijven werken door het hele land. Het kan voorkomen dat elders in het land werk en overnacht. Het bezit van een rijbewijs is een groot voordeel als je voor dit beroep kiest.

Wat is Leerbouwen?

Leerbouwen is de praktijkopleider in de bouw. Leerbouwen is gevestigd in Groningen en verzorgen opleidingen in de bouw met als doel om binnen een paar maanden in de bouw werkzaam te kunnen zijn. Je kunt hierbij denken aan: metsel, schilder, zonnepanelen, stukadoor, houtbewerking opleidingen.

Geïnteresseerd?

Wil jij aan de slag als zonnepanelen monteur neem dan contact op met Leerbouwen. Kijk voor meer informatie op www.leerbouwen.nl.

Meer nieuws