Zonneparken Drenthe

Alle zonneparken in Drenthe op een rijtje! Drenthe kent al een aantal zonnepanelenparken en er staan ook nog een aantal op de planning. Ook in Drenthe zijn zonnepanelen niet meer weg te denken. De provincie wijst geen locaties voor zonneakkers aan. Daarnaast sluit Drenthe ook geen locaties op voorhand uit.

Gemeenten bepalen of en waar zij een zonnepark plaatsen. Lees hier meer informatie over de zonneweides.

Unieke strategie rondom zonne-energie

De provincie heeft een beleid opgesteld volgens “De Zonneladder”. Dit is een document waar de provincie regels over zonneakkers heeft vastgesteld. Eerst probeert Drenthe met “De Zonneladder” zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken van bedrijven en huishoudens te plaatsen. Wanneer dit niet genoeg is, wordt er gekeken naar waar zonneparken gebouwd kunnen worden.

Klik op het desbetreffende zonnepark voor meer informatie.

Ontbrekend zonnepark?

Ontbreekt er een zonnepanelenpark? Neem contact met ons op. Dan voegen we het ontbrekende park zo snel mogelijk toe.

zonnepark tt assen

Zonnepark TT Assen

Zonnepark en overdekte motorparkeerplaats. Het park bestaat uit 21.669 zonnepanelen die stroom kunnen produceren voor ruim 2.000 huishoudens.

Bericht bekijken

Zonnepark Groningen Airport Eelde

Zonnepark Groningen Airport Eelde

Zonnepark Groningen Airport Eelde is een uniek project, omdat het op het middenterrein wordt gerealiseerd van het vliegveld.

Bericht bekijken

soorten zonnepanelen

Zonnepark Oranjepoort

Zonnepark Oranjepoort is een van de grootste zonneparken van Nederland. Het park bestaat uit maar liefst 88.000 zonnepanelen en is gelegen ten zuiden van Emmen.

Bericht bekijken