Zonneparken Flevoland

Alle zonneparken in Flevoland op een rijtje! Flevoland kent al een aantal zonnepanelenparken en er staan ook nog een aantal op de planning. Ook in Flevoland groeit de bijdrage van zonne-energie. Zonnepanelen op de daken van schuren levert een aanzienlijk aandeel in energieopwekking. Alleen is zonnepanelen op daken niet genoeg. Daarom gaat Flevoland meer investeren in zonneparken. Dus heeft de provincie 500 hectare aan grond beschikbaar gesteld voor initiatiefnemers.

Initiatiefnemers kunnen zich bij de desbetreffende gemeenten melden.

Zonnepark Zuyderzon en zonnepark Emmeloord

In oktober 2019 is het zonnepark Zuyderzon geopend. Ruim 400 gezinnen in Flevoland hebben geïnvesteerd in deze zonneweide. Dit leverde de gemeente 800.000 euro aan investeringen op om het zonnepark te bouwen. Dit zonnepanelenpark levert elektriciteit aan 10.000 huishoudens. Hiermee is zonnepark Zuyderzon het grootste zonnepanelenpark van Flevoland. Hiervoor was zonnepark Emmeloord de grootste zonneweide van de provincie. Zonnepark Emmeloord levert stroom voor ruim 4.000 huishoudens.

Klik op het desbetreffende zonnepark voor meer informatie.

Ontbrekend zonnepark?

Ontbreekt er een zonnepanelenpark? Neem contact met ons op. Dan voegen we het ontbrekende park zo snel mogelijk toe.

Zonnepark Zuyderzon

Zonnepark Zuyderzon is sinds 3 oktober 2019 klaar om groene stroom op te wekken voor ongeveer 10.000 huishoudens. Het park telt 98.560 zonnepanelen en is daarmee de grootste van Flevoland.

Bericht bekijken

zonnepark emmeloord

Zonnepark Emmeloord

Zonnepark Emmeloord levert energie voor ruim 4.000 huishoudens. Het park telt 43.500 zonnepanelen die samen 12,5 megawatt vermogen produceren.

Bericht bekijken