Zonneparken Friesland

Alle zonneparken in Friesland op een rijtje! Friesland kent al een aantal zonnepanelenparken en er staan ook nog een aantal op de planning. Ook heeft de provincie een aantal doelen m.b.t. zonneparken gedeeld:

  • In 2020 wil Friesland 500 MWp aan zonne-energie opwekken;
  • In 2025 wil Friesland 1300 MWp opwekken;
  • In 2050 wil de provincie 100% onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.

Gemeenten bepalen of en waar zij een zonnepark plaatsen. Lees hier meer informatie over de zonneweides.

Zonnepark Ameland

Zonnepark Ameland is een van de bekendste zonneparken van de provincie Friesland. Het zonnepanelenpark Ameland is de eerste zonneweide van deze omvang in Nederland. Daarnaast wil Ameland in 2020 op een duurzame manier zelfvoorzienend worden in de behoefte van elektriciteit en warmte. Ook produceert zonnepark Ameland meer dan genoeg stroom voor de Amelandse huishoudens.

Investeren zonneparken Friesland

De gemeente Leeuwarden wil ervoor zorgen dat zonneweides niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor de de inwoners. Daarom kunnen inwoners van Leeuwarden investeren in een zonnepark. Burgers kunnen dus profiteren van de opbrengst van zonneparken in Leeuwarden. Het betreft het zonnepanelenpark Zwette en het zonnepark Hemriksein.

Klik op het desbetreffende zonnepark voor meer informatie.

Ontbrekend zonnepark?

Ontbreekt er een zonnepanelenpark? Neem contact met ons op. Dan voegen we het ontbrekende park zo snel mogelijk toe.

Zonnepark De Zwette (Leeuwarden)

Zonnepark De Zwette (Leeuwarden)

Zonnepark De Zwette in Leeuwarden is gerealiseerd door Ecorus. Het park bestaat uit 13.278 zonnepanelen, dat is goed voor ongeveer 1.000 huishoudens.

Bericht bekijken

Zonnepark Franeker

Zonnepark Franeker

Zonnepark Franeker (Friesland) is begin 2018 in gebruik genomen. Zonnepark de Kie heeft meer dan 29.000 zonnepanelen en levert stroom voor 3.000 huishoudens.

Bericht bekijken

Zonnepark De Griene Greide

Zonnepark De Griene Greide

In Garyp (Friesland) is Zonnepark De Griene Greide gerealiseerd met ruim 27.000 zonnepanelen. Het park is geopend op 12 mei 2017 en is goed voor 8 megawatt.

Bericht bekijken

Zonnepark Ameland

Zonnepark Ameland

Op het waddeneiland Ameland is het ‘Zonnepark Ameland’ gerealiseerd. Dit park is een onderdeel van Duurzaam Ameland en bestaat uit 23.000 zonnepanelen.

Bericht bekijken