Zonneparken Gelderland

Alle zonneparken in Gelderland op een rijtje! Gelderland kent al een aantal zonnepanelenparken en er staan ook nog een aantal op de planning. Ook deze provincie heeft het doel om in 2050 geen gas en olie meer te gebruiken. In tegenstelling tot sommige andere provincies, wil Gelderland geen zonneweides op vruchtbare landbouwgrond plaatsen.

Gemeenten bepalen of en waar zij een zonnepark plaatsen. Lees hier meer informatie over de zonneweides. Klik op het desbetreffende zonnepark voor meer informatie.

Ontbrekend zonnepark?

Ontbreekt er een zonnepanelenpark? Neem contact met ons op. Dan voegen we het ontbrekende park zo snel mogelijk toe.

Zonnepark Zutphen

Zonnepark Zutphen

Zonnepark Zutphen is eigenlijk niet één zonnepark, maar het zijn drie zonneprojecten: Zutphen-Zuid, Leesten en Warken 1.

Bericht bekijken

Zonnepark Geldermalsen

Zonnepark Geldermalsen

Zonnepark Geldermalsen (AVRI Solar B.V.) is op dit moment een van de grotere zonneparken van het land. In maart 2018 is het park in gebruik genomen.

Bericht bekijken

Zonnepark Klarenbeek

Zonnepark Klarenbeek

Zonnepark Klarenbeek is nog niet in kannen en kruiken. Er wordt namelijk geprotesteerd tegen het megazonnepark, dat de grootte moet krijgen van 52 voetbalvelden.

Bericht bekijken

Zonnepark Apeldoorn

Zonnepark Apeldoorn

Zonnepark Apeldoorn, gelegen tussen de A50 en de wijk Zuidbroek, bestaat uit meer dan 11.000 zonnepanelen. Hiermee kunnen 1.100 huishoudens worden voorzien van elektriciteit.

Bericht bekijken