Zonneparken Groningen

Alle zonneparken in Groningen op een rijtje! Groningen kent al een aantal zonnepanelenparken en er staan ook nog een aantal op de planning. De hoeveelheid zonneweides in de provincie groeit snel. Daarom heeft Groningen een aantal regels vastgesteld:

  • Zonneparken zijn voor maximaal 30 jaar tijdelijk toegestaan;
  • Zonneweides moeten zoveel mogelijk in of dichtbij stedelijk gebied komen;
  • Zonnepanelenparken mogen niet in natuurgebieden gebouwd worden.

Ook vindt de provincie Groningen het belangrijk dat inwoners mee kunnen denken en profiteren van zonneweides. Daarnaast zal er rekening worden gehouden met planten, dieren en bodem.

Gemeenten bepalen of en waar zij een zonnepark plaatsen. Lees hier meer informatie over de zonneweides.

De grootste zonneparken in Groningen

Zonnepark Midden-Groningen is de grootste zonneweide van Nederland. Het bijzondere van zonnepark Sappemeer is dat deze in overleg met de omwonenden is gebouwd. Daarnaast is de zonneweide zo gebouwd dat het ontwerp aansluit bij bestaande landschapsstructuren. Het zonnepanelenpark bestaat uit 316.216 zonnepanelen. Deze produceren ruim 103 megawattpiek. Voor zonneweide midden-Groningen was zonnepark Delfzijl de grootste zonneweide.

De bouw van het zonnepark Vlagtwedde is recentelijk gestart. Het is de bedoeling dat dit het grootste zonnepanelenpark van Nederland gaat worden. Naar verwachting zal de zonneweide eind 2020 operationeel zijn.

Klik op het desbetreffende zonnepark voor meer informatie.

Ontbrekend zonnepark?

Ontbreekt er een zonnepanelenpark? Neem contact met ons op. Dan voegen we het ontbrekende park zo snel mogelijk toe.

Zonnepark Hoogezand - Molenwaard

Zonnepark Hoogezand

In Hoogezand is in maart 2020 zonnepark Molenwaard gerealiseerd. Het park bevat ruim 90.000 zonnepanelen en beslaat ongeveer 35 hectare. Het kan daarmee leveren aan zo’n 10.000 huishoudens. Solarfields heeft de realisatie van het project verzorgd. Het is mogelijk om te investeren in het zonnepark via het platform ZonnepanelenDelen. Foto: Solarfields

Bericht bekijken

Zonnepark Roodehaan

Zonnepark Roodehaan

Zonnepark Roodehaan is het grootste zonnepark van de gemeente Groningen en is begin 2019 aangesloten op het net.

Bericht bekijken

Zonnepark Eemshaven

Zonnepark Eemshaven

Zonnepark Eemshaven wordt één van de grootste parken van het land. Het zal gebouwd worden door Vopak. Het opslagbedrijf gaat het park bouwen naast elf opslagtanks, die ook van Vopak zijn.

Bericht bekijken

Zonnepark Geefsweer

Zonnepark Geefsweer

Zonnepark Geefsweer is in februari 2019 in gebruik genomen. Het zonnepark heeft 22.000 zonnepanelen en kan hiermee stroom leveren aan plusminus 2.100 huishoudens.

Bericht bekijken

Zonnepark Sappemeer

Zonnepark Midden-Groningen

Zonnepark Midden-Groningen (nabij Hoogezand-Sappemeer wordt gebouwd vanaf februari 2019 en is een van de grootste zonneweides van Nederland.

Bericht bekijken

Zonnepark Delfzijl

Zonnepark Delfzijl

Zonnepark Delfzijl is een van de grootste zonneparken in Nederland. Meer dan 116.400 panelen leveren 30 megawatt stroom, goed voor bijna 8.000 huishoudens.

Bericht bekijken

Zonnepark Veendam

Zonnepark Veendam

In 2018 is het Zonnepark Veendam geopend. Aan de Dalweg 12 in Veendam is een zonnepark gerealiseerd van 53.812 zonnepanelen.

Bericht bekijken

Zonnepark Wagenborgen

Zonnepark Wagenborgen

In Wagenborgen (nabij Delfzijl, Groningen) ligt het plan klaar voor een zonnepark. Het park moet gerealiseerd worden op de plek van voormalig psychiatrisch centrum Groot-Bronswijk.

Bericht bekijken

Zonnepark Woldjerspoor

Zonnepark Woldjerspoor

Zonnepark Woldjerspoor is gerealiseerd op de voormalig vuilstort in zuid-Groningen. Er zijn 43.000 zonnepanelen geïnstalleerd op het park.

Bericht bekijken