Zonneparken Noord-Holland

Alle zonneparken in Noord-Holland op een rijtje! Noord-Holland kent al een aantal zonnepanelenparken en er staan ook nog een aantal op de planning. Ook de provincie Noord-Holland wil in 2050 geen gebruik meer maken van gas en olie. Daarom werkt de provincie samen met inwoners, bedrijven, woningcorporaties, gemeenten, en vele andere partijen. Eerst probeert Noord-Holland zoveel mogelijk daken van woningen, winkels en bedrijven te voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zoekt de provincie uit welke plekken geschikt zijn voor zonneweides.

Gemeenten bepalen of en waar zij een zonnepark plaatsen.

Zonneweide Jaagweg Koggenland

In 2017 heeft de provincie besloten om langs de Jaagweg een zonnepark te bouwen. Hier was eerder een bedrijventerrein gepland. Echter koos de provincie ervoor om er een zonnepark te plaatsen. Verscheidene exploitanten hebben zich gemeld en de provincie kiest er uiteindelijk één uit.

Klik op het desbetreffende zonnepark voor meer informatie.

Ontbrekend zonnepark?

Ontbreekt er een zonnepanelenpark? Neem contact met ons op. Dan voegen we het ontbrekende park zo snel mogelijk toe.

Zonnepark Solar Campus Purmerend

Zonnepark Solar Campus (Purmerend)

Zonnepark Solar Campus in Purmerend is eind 2017 geopend. Het naar eigen zeggen ‘grootste zonnepark binnen stedelijk gebied’ bestaat uit ruim 21.600 zonnepanelen.

Bericht bekijken

Zonnepark Heerhugowaard (De Vaandel)

Zonnepark Heerhugowaard (De Vaandel)

Zonnepark Heerhugowaard (De Vaandel) is in oktober 2018 officieel geopend. Op grond ter grootte van 10 hectare zijn ongeveer 34.000 zonnepanelen geïnstalleerd.

Bericht bekijken