Zonneparken Overijssel

Alle zonneparken in Overijssel op een rijtje! Overijssel kent al een aantal zonnepanelenparken en er staan ook nog een aantal op de planning. Deze provincie heeft het “nieuwe energie Overijssel” programma opgericht. Hierin heeft de provincie verschillende doelen gecommuniceerd. Eén van die doelen is om energieneutraal te zijn in 2050. Om dit doel te halen zal Overijssel onder andere meer zonneparken plaatsen. De focus van de provincie ligt niet alleen op zonneweides. Maar ook om zoveel mogelijk zonnepanelen op daken van bedrijven te plaatsen. Daarom wil de provincie naar 160 ha zonnepanelen op bedrijfsdaken in 2023.

Daarnaast bepalen gemeenten of en waar zij een zonnepark plaatsen. Lees hier meer informatie over de zonneweides.

Zonneweides op eigen initiatief

Overijssel heeft al twee zonneparken uit eigen lokaal initiatief gebouwd. Bijvoorbeeld zonnepark De Groene Weuste en zonneweide Heeten. Zonneweide De Groene Weuste is sinds begin 2018 operationeel. Dit park is ontstaan door een krachtig netwerk van diverse partijen. Deze partijen laten zien welke kansen duurzame energieopwekking biedt voor gemeenten en inwoners. Ook zonnepark Heeten was een lokaal initiatief. Inmiddels kan het zonne-energiepark de helft van de huishoudens in het dorp voorzien van elektriciteit.

Overijssel kent nog meer zonnepanelenparken. Klik op het desbetreffende park voor meer informatie.

Ontbrekend zonnepark?

Ontbreekt er een zonnepanelenpark? Neem contact met ons op. Dan voegen we het ontbrekende park zo snel mogelijk toe.

Zonnepark De Groene Weuste

Sinds maart 2018 is zonnepark Wierden-Enter actief. Dit park, ook wel de Groene Weuste genoemd, is een initiatief geweest van inwoners.

Bericht bekijken

Zonnepark Heeten

Zonnepark Heeten

Zonnepark Heeten (Overijssel) is in september 2018 in gebruik genomen. Energie Coöperatie Endona heeft het initiatief genomen voor het park, dat groene stroom levert aan 600 huishoudens.

Bericht bekijken

Zonnepark Waterlanden

Zonnepark Waterlanden

Zonnepark Waterlanden in Goor (Overijssel) is in januari 2019 goedgekeurd door de Raad van State. Daardoor kan het zonnepark definitief gebouwd worden.

Bericht bekijken